Zoeteaardappelcurry met kikkererwten en spinazie

Nodig: 600 gr zoete aardappelen/200 gr spinazie/200 gr kikkererwten (uit blik of zak)/400 gr tomatenblokjes (uit blik of pak)/400 ml kokosmelk/0,5 rode peper (of een hele als je van pittig houdt)/1 ui/ 1 teentje knoflook/ 1 cm verse gember/ 2 tl garam massala/1 tl komijn/Handje amandelen/Handje koriander/Peper en zout/Olijfolie/Rijst, Quinoa of naanbrood

 Zo maak je het: Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer  3 x 3 cm. Pel en snipper de ui en hak de knoflook, de rode peper (zonder zaadjes) en de gember fijn. Fruit dit aan in een grote stoofpan in wat olijfolie. Voeg de garam massala en de komijn toe en bak dit kort mee. Voeg de zoete aardappel, de tomatenblokjes en de kokosmelk toe. Laat de zoete aardappelcurry op een zacht vuur ongeveer 15 minuten stoven. Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe en de kikkererwten. Meng nog even kort. Breng de Indiase curry op smaak met peper en zout. Garneer de zoete aardappel curry met wat verse koriander en gehakte amandelen.

Serveer met quinoa, rijst of naanbrood

Tips; – In plaats van zelf de currysaus maken kun je ook een currypasta kopen, in veel currypasta’s zitten wel garnalen verwerkt. De kokosmelk kun je door een light versie vervangen,  die is minder dik maar bevat ook veel minder calorieën. Ik laat dan de curry iets langer pruttelen om hem toch iets ingedikt te krijgen.

Dit bericht is geplaatst in Vegetarisch. Bookmark de permalink.