Aardappel spinazie schotel

Nodig voor 4 personen: 800 gram aardappelschijfjes/ 250 gram ham/ 400 gram spinazie (vers of uit diepvries)/ 2 eieren/ 200 ml crème fraîche/ scheutje melk/ 1 uitje/ snuf peper, zout en paprikapoeder/ handje geraspte kaas/ olie om in te bakken.

Hoe maak je het: als je verse spinazie hebt wok je deze even tot dat hij is geslonken, daarna laten uitlekken in vergiet en het meeste vocht er met een lepel uitdrukken. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de aardappelschijfjes 5 minuten voor. Fruit de ui, voeg de spinazie toe en bak kort mee. Schep de ham blokjes erdoor en breng op smaak met peper, zout. Klop de eieren los met de crème fraîche en een scheutje melk en breng op smaak met peper, zout en paprika poeder.  Vet een grote ovenschaal in, verdeel de helft van de aardappelen over de bodem. Schep daar het spinazie mengsel op en bestrooi met wat kaas. Dek af met de andere helft van de aardappel schijfjes. Giet het eimengsel erover heen en bak de ovenschotel gedurende 40 minuten in de oven. Zet eventueel de gril aan voor een extra krokant korstje.

Dit bericht is geplaatst in Recepten. Bookmark de permalink.