Categorie├źn
Ontbijt

Ananas havermout uit de oven

Nodig voor 4 personen: 200 gram havermout/35 gram kokosschaafsel/ 60 gram cashewnoten/snufje zout/250 gram ananas in blokjes (dit is ongeveer een halve ananas/ 2 eieren/ 1 thl vanille extract/ 180 ml kokosmelk/ 45 gram gesmolten kokosolie/ optioneel: macadamia’s voor de garnering.

Hoe maak je het: verwarm de oven voor op 180 graden, hak de cashewnoten in stukken. Meng de havermout, cashewnoten, kokosschaafsel en een snufje zout in een mengkom. Doe de ananas, eieren, kokosmelk, kokosolie en vanille extract erbij. Roer alles door elkaar, vet een kleine ovenschaal in met wat kokosolie (brownie vorm kan ook) en doe het mengsel erin. Verdeel het goed over de bodem. Bak de ananas havermout totdat ze goudbruin kleurt in ongeveer 25 – 30 minuten gaar.

Voor de garnering: ananas, kokossnippers of grofgehakte macadamia’s