Categorieën
Vegetarisch

Andijvie stamppot met sambal en noten

Nodig voor 4 personen: 1 kilo kruimige aardappel/ 50 ml olie/ 2 teentjes knoflook/ 2 (rode) uien/ 600 gr andijvie/ 4 eetlepels sojasaus of ketjap manis/ 2 theelepels sambal oelek/ 125 gr cashewnoten

Zo maak je het:  Schil en snijd de aardappels in stukken, kook deze in 15-17 minuten gaat in water met zout. Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook en ui 2-3 minuten. Schep de andijvie, sojasaus en sambal erdoor en roerbak het geheel nog zo’n 2-3 minuten. Rooster ondertussen de cashewnoten in een droge, hete koekenpan. Giet de aardappels af, stamp ze niet helemaal fijn en schep het andijviemengsel en de helft van de noten erdoor. Bestrooi de stamppot met de rest van de noten bij het opdienen.

Tip: Er kunnen ook gebakken uitjes overheen worden gestrooid voor een extra krokante bite.

Voedingswaarde p.p.: Energie 550 kcal, Koolhydraten 54 g, Eiwit 14 g, Vet 29 g, Waarvan verzadigd 5 g