Appeltaart

Nodig; voor het deeg:  200 gram hazelnootmeel of amandelmeel/ 100 gram boekweitmeel/ 1 ei/ 150 gram roomboter/ 1 tl. natriumbicarbonaat (bakingsoda)/ snufje Keltisch zeezout.
Voor de vulling:  ongeveer 1 kilo appelen, geschild en in schijfjes/ kaneel  naar smaak/ 6 el. appelmoes ongezoet (kun je ook zelf maken door appels te koken en pureren)/ geraspte kokos.

Hoe maak je het: meng alle ingrediënten voor het deeg door elkaar en kneed ze goed tot er een stevig deeg ontstaat. Voeg evt. nog wat boter toe als het droog blijft. Vet de bakvorm in met wat boter en bekleed met het deeg. Bak vervolgens de bakvorm met het deeg ongeveer 15-20 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven. Schil intussen de appels en snijd ze in schijfjes. Doe de schijfjes in een grote schaal of pan en meng met de kaneel en de appelmoes. Het moet een smeuïg mengsel worden dus voeg gerust nog wat appelmoes toe als het nog te droog lijkt. Doe vervolgens de vulling in de vorm en bak in ongeveer 20-25 minuten af. Leg er eventueel wat aluminiumfolie op tegen het einde van de baktijd om te voorkomen dat de appels verbranden. Laat de taart een beetje afkoelen en bestrooi dan met de geraspte kokos. Lekker met ongezoete slagroom!

Dit bericht is geplaatst in Brood en koekjes. Bookmark de permalink.