Bami met chinese kool

Nodig: 400 gram pompoenblokjes/ 1 el olijfolie/ 1 ui, gesnipperd/ 1 teentje knoflook/ 1 Chinese kool/ 1 rode paprika/ 100 ml kokosmelk/ 400 gram courgetti (in reepjes gesneden courgette) / 2 el biologische tamarisaus/ 1 tl korianderpoeder/ 1 tl komijnzaadpoeder/ 75 gram ongezouten cashewnoten/ Peper en zout naar smaak/ Eventueel: tomatenpuree.

Hoe maak je het: Schil de pompoen (dit hoeft niet per se de flespompoen kun je met schil eten), snijd ‘m open en verwijder de pitten en draden. Snijd de pompoen (de oranje pompoen kun je even in de oven doen waarna de schil gemakkelijk is te verwijderen) in kleine stukjes. Kook of stoom de pompoen klaar in ongeveer 15-18 minuten. Verhit de olie in een ruime stoofpan. Fruit het uitje. Pers de knoflook en voeg deze toe. Snijd de Chinese kool en paprika in reepjes en voeg deze toe. Bak een paar minuten mee. Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de tamarisaus, korianderpoeder en komijnzaadpoeder toe. Laat even zachtjes pruttelen. Prak ondertussen de gare pompoen en voeg deze toe. Bak de courgetti kort in de pan. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de bami met de cashewnoten.

Dit bericht is geplaatst in Bami/nasi gerechten. Bookmark de permalink.