Bami-zoals-van-de-chinees

Nodig; 500 gr bami Tai Ming Mie is de allerlekkerste (verkrijgbaar oa bij Jumbo)/ 4 lente uitjes/ 1 rood pepertje/ teentje knoflook/ halve thl Djahe of verse geraspte gember/ ham in blokjes/ 2 eieren/ 2 blokjes kippenbouillon

Hoe maak je het: kook de bami in kippenbouillon. Roerbak de eieren tot je stukjes hebt. Snijd de knoflook en peper heel fijn en de lente ui in ringen. Maak van 1 blokje kippenbouillon met 25o ml water bouillon. Giet de bami af en laat goed uitlekken, verhit olie in de wok en bak de peper en knoflook. Doe de bami erbij en blijf omscheppen. Voeg na een paar minuten ei, ham en gember toe en blijf omscheppen. Blus de wok af met een scheutje bouillon, zodra de wok droog is opnieuw een scheut toevoegen. Doe dit net zolang tot de juiste smaak bereikt is. Voeg de lente ui toe en verwarm deze even mee. Om af te maken kun je er een gebakken ei en een plaatje ham opleggen.

Dit bericht is geplaatst in Bami/nasi gerechten. Bookmark de permalink.