Categorieën
Quiche

Basisrecept Quichesaus en Quichedeeg

Nodig: 3 kopjes kikkererwten (250 gram) 125 gram koude roomboter/ 1 ei/ snufje zout en een klein beetje koud water.

Zo maak je het:  meng het kikkererwten meel met de roomboter, het ei en zout. Voeg druppel gewijs het water toe tot dat het een bal wordt. Let op: de bal mag niet plakken. Als de bal plakt voeg je wat extra kikkererwten meel toe. Laat dit deeg een half uur rusten in de koelkast.

Voor de saus: meng 3 eieren met een klein beetje groentebouillon, peper en zout. Dit giet je altijd als laatste over de quichevulling.

De vulling: Quiche met ei, groente en kip: allerlei groente zijn hiervoor geschikt bijvoorbeeld bleekselderij, prei, wortels, champignon, ui, tomaat en paprika. Snijd de groente in stukjes en blancheer de harde stukken heel kort in kokend water. Kook de kipfilet kort in de bouillon en snijd ze in stukken. Bekleed een bakvorm met het deeg en strooi hierover 2 eetlepels havermout. Schep de vulling in de vorm en giet de saus erover. Bak het geheel 30 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden.

Vulling: Quiche met spinazie en zalm: laat 1 pak diepvries spinazie goed uitlekken of neem verse spinazie. Fruit in de pan 1 rode paprika, 1 uitje, 1 teentje knoflook en roer de spinazie erdoor. Doe het mengsel in de bakvorm en leg daarop de in grove stukken gesneden zalm. Verdeel daartussen plakjes tomaat en bestrooi met dille. Giet de saus erover en laat 30 minuten bakken in de oven op 180 graden.

Vulling: Quiche met ui en kerrie: Snijd 8 flinke uien in grove ringen. Bak deze in een klein beetje olijfolie met een flinke theelepel kerrie. Laat 10 minuten sudderen tot ze zacht zijn. Leg de uien op de taartbodem en giet de saus erover. Bak 30 minuten in de oven op 180 graden.