Bieten chocolade brownie

Nodig voor 16 stuks: 2 eetl gebroken lijnzaad/500 gr gekookte bietjes/ 100 gr pure chocolade 75+/ 75 ml olijfolie/120 ml ahorn of agave siroop/110 gr speltbloem/ 2 thl bakpoeder/ 3 eetl cacaopoeder/ 2 thl vanille aroma/ 250 gr plantaardige yoghurt.

Zo maak je het: verwarm de oven voor op 180 gr. meng de lijnzaad met 5 eetl water en laat 5 minuten staan. Maak van de bieten puree en houd 1 eetl achter. Breek de chocola in stukken. Verarm de olie in de pan neem van het vuur en laat de chocola erin smelten. Meng er de bieten, 100 ml siroop en lijnzaad door. Zeef de speltbloem, bakpoeder en cacao en meng dit met de bieten chocolade mengsel, roer er de vanille aroma door en schenk het beslag in een vorm. Bak de brownie in circa 40 minuten in het midden van de oven. Laat de brownies 5 minuten afkoelen voor je ze uit de vorm haalt en laat afkoelen op een rooster. Snijd de brownie in 16 stukken. Meng de achtergebleven bietenpulp met de plantaardige yoghurt en serveer dit bij de brownies.

Dit bericht is geplaatst in Brood en koekjes. Bookmark de permalink.