Bloemkool-broccolisalade

Nodig voor 4 personen: 400 gram broccoli/ 400 gram bloemkool/ 300 ml groente bouillon/1/2 bosje lente ui/1 hardgekookt ei/150 gram yoghurt/50 gram crème fraîche/2 eetl vruchtenazijn/sap van halve citroen/ 1 tl.  kerrie/zout en peper/ 1/2 bosje bieslook.

Hoe maak je het: Was de broccoli en bloemkool en kook ze in 7 minuten gaar in de groente bouillon. Giet af en laat afkoelen. Was de lente ui, dep ze droog en snijd in ringetjes. Pel het ei en hak het fijn. Roer de yoghurt, crème fraîche, azijn, citroensap, de kerrie en peper en zout naar smaak door elkaar. Schep de bloemkool en broccoli door de saus met de lente ui. Garneer met ei en fijn geknipt bieslook.

Dit bericht is geplaatst in Salades. Bookmark de permalink.