Bloemkool curry met zoete aardappel

Nodig: 2 uien/1 teentje knoflook/1 kleine bloemkool/1 zoete aardappel/1 kopje erwten uit diepvries/klein pakje kokosroom/1 eetl krenten/1 scheut olijfolie/1 theel Garam Massala/ 1 theel Curry Madras/ 1 theel kerriepoeder en 1 theel kurkuma/ half bouillonblokje of 1 theel bouillonpoeder/peper en enkele draaien zeezout.

Hoe maak je het: Snijd de bloemkool in roosjes en snijd deze roosje in plakken van 1,5 cm dik. Snijd de zoete aardappel in blokjes van ongeveer 2 cm. Doe ze samen in een kom. Meng alle kruiden in een kommetje met een flinke scheut olijfolie zodat er een papje ontstaat. Voeg dit toe aan de bloemkool en zoete aardappel en roer dit goed door elkaar. Snipper de ui en fruit deze gaar, doe dit ook met de knoflook. Laat langzaam garen. voeg de groente en kruiden toe samen met een kop water (200 ml) en de kokosroom. Roer alles goed door elkaar en laat het 15 minuten stoven. Voeg op het laatst de erwten en krenten toe. Maak op smaak met peper en zout. Bestrooi op het bord met sesamzaad of wat gehakte nootjes. Serveer met een frisse salade.

Dit bericht is geplaatst in Groente recepten. Bookmark de permalink.