Categorie├źn
Groente recepten

Bloemkool puree met cashewnoten en spruitjes

Nodig 6 personen als bijgerecht: 150 gram cashewnoten/ 400 ml amandelmelk/ 1 laurierblaadje.

Hoe maak je het:Snijd de bloemkool in roosjes en zet ze op met de cashewnoten, amandelmelk, laurierblaadje en zout en kook gaar in ongeveer 10 minuten. Haal het laurierblaadje eruit en pureer de bloemkool. Maak op smaak met Keltisch zeezout. 

Nodig voor de spruitjes 6 personen: olijfolie/ 500 gr spruiten/ 1 teen knoflook/ 1 thl paprika poeder/ peper en zout/ 1 eetl azijn/ 1 eetl ahorn siroop of andere vergelijkbare siroop

Zo maak je het: maak de spruiten schoon en snijd ze in dunne plakjes. Verwarm de olijfolie met de paprika poeder en voeg de spruiten toe. Bak ongeveer 5 minuten tot de spruiten zacht zijn, voeg zo nodig wat water toe. Voeg de (appel cider) azijn toe samen met de peper en zout en bak nog kort. Doe het vuur uit en voeg de siroop toe.