Bobotie met notenrijst

Wat heb je nodig:  500 gram rundergehakt/ 1000 gram sperziebonen/ 50 gram rauwe noten, zoals pistache- of cashewnoten/ 50 gram rozijnen/ 1 ui/ 150 gram champignons/ 3 eetlepels kerrie/ 4 theelepels kurkuma/ 1 appel/ 1 banaan/ 200 ml crème fraîche/ 200 gram zilvervliesrijst/ olie of boter/ zout en peper

Hoe maak je het: Wel de rozijnen in lauw water. Haal de sperziebonen af en snijd ze in kleine stukjes. Kook de bonen ongeveer 20 minuten. Giet ze af als ze bijna gaar zijn en zet ze even aan de kant. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de ui en de champignons. Verwarm de koekenpan en rooster de noten hierin. Leg ze apart. Doe wat vet in de koekenpan. Fruit de ui. Voeg het gehakt toe aan de ui en rul het. Doe de champignons erbij. Snijd de appel en de banaan in kleine stukjes. Draai de warmtebron onder het gehakt uit en doe het fruit in de pan. Voeg ook de kerrie en de kurkuma toe en breng op smaak met peper en zout. Doe tot slot de (afgegoten) sperziebonen erbij en roer de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Voeg de noten en de rozijnen toe aan de rijst. Serveer de rijst met de Bobotie samen op een bord.

Dit bericht is geplaatst in Rijst gerechten. Bookmark de permalink.