Draadjes vlees met prei, wortel en knolselderij

Nodig : 500 gr runderlappen / zout peper / laurier / foelie/ nootmuskaat / 1 thl mosterd / 1 eetl boter / 1 eetl olijfolie / 1 ui / 250 gr prei / 200 gr wortels / 100 gr knolselderij

Hoe maak je het: kruid het vlees met zout en bestrijk het met de mosterd. Verhit de olie met roomboter en bak de lappen aan beide zijden bruin. Voeg de gesnipperde ui toe en bak het enkele minuten mee. Schenk water bij het vlees tot het net onderstaat en breng het aan de kook. Doe er laurier, foelie, peper en nootmuskaat bij en temper het vuur. Laat het vlees minimaal 2 uur zachtjes sudderen. Let op dat het niet droog kookt en keer de lapjes regelmatig. Maak de groente schoon en snijd ze in plakken. Zet de wortel plakken op een laagje water en kook dit 5 minuten en voeg dan de selderijplakken toe. Na nog eens 5 minuten afgieten en met een klontje boter pureren. Kruiden met zout en peper. Bak intussen de gesneden prei beetgaar in een eetl olie. roer de prei door de wortel/knolselderij.

dit is een recept van mevrouw Janssen

 

Dit bericht is geplaatst in Recepten. Bookmark de permalink.