Eiwitrijke sperziebonen salade met verse pesto

Nodig; 500 gram sperziebonen/ 1 teentje knoflook/ 4 eieren/ 150 gram (biologische) kipfilet/ handje pijnboompitten/ 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas.

Voor de pesto: 2 eetlepels pijnboompitten/ 1 teentje knoflook/ 30 gram verse basilicum/ 25 gram Parmezaanse kaas/ 6 eetlepels extra vergine olijfolie/ peper en zout.

Hoe maak je het: Bak de kipfilet in een scheutje koosolie of olijfolie aan beide kanten goudbruin. Haal deze uit de pan en snijd hem in reepjes. Haal ondertussen de sperzieboontjes af en snijd deze doormidden. Kook ze in 6 minuten beetgaar en spoel ze af met koud water. Meng voor de pesto alle ingrediƫnten. (kan in blender of keukenmachine) Voeg eventueel extra olijfolie toe als de pesto niet vloeibaar genoeg is. Breng op smaak met peper en zout.

Dit bericht is geplaatst in Groente recepten. Bookmark de permalink.