Categorie├źn
Soepen

Franse vissoep

Dit is een gerecht uit het boek diabetes type 2 maak jezelf beter, geschreven door internist en hoogleraar diabetologie Hanno Pijl (internist aan het Leids universitair medisch centrum.

nodig voor 4 personen: 1 ui/1 teentje knoflook/1 dunne prei/ 2 eetl olijfolie/ 2 eetl tomaten puree/ 1 pot visfond (380 ml)/1 bouillon tablet/ 500 ml water/ 1 blaadje laurier/1/2 thl gedroogde tijm/150 gram schelvisfilet/ 100 gr garnalen /peper en zout naar smaak/ eventueel tabasco

Hoe maak je het: Pel en snipper de ui en knoflook. Was de prei en snijd in dunne ringen. Verhit de olie en fruit de ui, knoflook en prei. Bak de tomatenpuree 1 minuut mee. Voeg de visfond en de bouillon tablet met een halve liter water toe en breng aan de kook. Voeg de laurier en tijm toe en laat de soep 10 minuten zachtjes trekken. Snijd de vis in blokjes en kook deze de laatste 4 minuten mee. Voeg de garnalen toe en laat nog 1 minuut doorkoken. Maak de soep op smaak met peper, zout en eventueel tabasco.