Categorieën
Ontbijt

Frisse omelet met appel en cottage cheese

Nodig: 1 ei · 1 eetlepel ongezoete amandelmelk/ snufje Himalaya zeezout/ een theelepel kokosolie, om in te bakken, 1/2 rode appel, 3 eetlepels cottage cheese (ik gebruikte hüttenkäse met kruiden, voor extra frisheid!), snufje kaneel, 1 eetlepel pompoenpitten, paar takjes tijm, ter garnering

Hoe maak je het: Klopt het ei los met het scheutje amandelmelk en het snufje zout. Verhit de koksolie in een koekenpan met goede anti-aanbaklaag op middelhoog vuur. Schenk het ei erin, en bak hem aan beide kanten goudbruin. (Even voorzichtig omkeren, want hij breekt snel.) Schep alle resterende ingrediënten (voor de vulling) door elkaar. Leg de omelet op een bord, schep de vulling in het midden en rol op. Snijd hem door midden, en hij is klaar om op te dienen.

Tip van de auteurs: Als je de omelet in een vetvrij papiertje verpakt, is het ook een goed ontbijtje om mee te nemen.