Categorie├źn
Recepten

Gepofte zoete aardappel met makreel

Nodig: 2 grote zoete aardappelen/200 ml Griekse yoghurt/250 gr makreel op water basis/1 bosui/8 zongedroogde tomaatjes/1 hand pijnboompitten

Hoe maak je het: verwarm de oven voor op 175 graden, schrob de aardappel schoon en wikkel hem in aluminiumfolie. Prik gaatjes in de folie. Laat de aardappelen 60 minuten in de warme oven staan. Doe een flinke snuf peper en zout bij de Griekse yoghurt en 1 eetlepel extra vierge olijfolie. Trek de makreel uit elkaar en doe de stukjes door de yoghurt. Snijd de bosui en de tomaatjes fijn en meng dit door de yoghurt. Rooster de pompoen pitten goudbruin. Haal de aardappel uit de folie en snijd hem in de lengte bijna doormidden, vul de aardappel op met het yoghurt mengsel en strooi er pijnboompitten overheen