Categorie├źn
Vegetarisch

Geroosterde kruidige bloemkool met aardappelpuree en feta

Nodig voor 4 personen: 700 gr vastkokende aardappelen gekookt en verwerkt tot puree/ 1 grote schoongemaakte in dikke plakken gesneden bloemkool/ 1 mespunt kaneel/ 2 kruidnagels/ eventueel 2 pimentkorrels/ mespunt foelie/ beetje zeezout/ 2 eetl olijfolie/ 1 thl verse of gedroogde tijm/ 100 gr verkruimelde feta.

Zo maak je het: Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de aardappel puree en roer op het laatst de tijm en de helft van de feta erdoor, de rest van de feta strooi je over de puree. Leg de plakken bloemkool op de bakplaat. Maal alle kruiden met zout in de vijzel tot poeder en vermeng met de olijfolie en bestrijk beide kanten van de bloemkool hiermee. Rooster de bloemkool in het midden van de oven in 20 minuten gaar.