Categorie├źn
Groente recepten

Geroosterde ovengroente

Nodig voor 4 personen: 600 gram geschilde en in blokjes gesneden zoete aardappel. 2 grote in partjes gesneden rode uiten/ 4 knoflook teentjes fijngesneden/ 1-2 eetl ras el hanout of komijnpoeder (djinten)/ 500 gr broccoli roosjes/ 2 courgettes in blokjes/ 200 gram gespoelde en uitgelekte kikkererwten/ 1 bos of 1 eetl verse of gedroogde peterselie/ snufje chilipeper of gewone peper/ zout/ olijfolie. serveren met 100 gr Griekse yoghurt.

Zo maak je het: verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de zoete aardappel, rode ui, knoflook en kruiden in een ovenschaal. Doe er ruim olijfolie op en roer door elkaar. Rooster of bak circa 10 minuten in de oven. Voeg de broccoli en courgette toe en bak of rooster gedurende 15 tot 20 minuten. Schep de groente geregeld om. Bestrooi met de peterselie en serveer met de yoghurt.