Categorie├źn
Recepten

Gezonde kip kerrie

Nodig voor 2 a 3 personen: 150 gram sperziebonen/ 1 bloemkool/ 50 gram ongebrande cashewnoten/pecannoten/ 250 ml kokosmelk/ 2 eetlepels kerriepoeder/ 1 kleine rode ui/ 1 teentje knoflook/150 gram (biologische) kipfilet/ 3 eetlepels verse of gedroogde kruiden zoals; bieslook, peterselie, koriander.

Hoe maak je het: snijd de sperziebonen in stukken en de bloemkool in roosjes. Hak de ui en knoflook fijn. Snijd de kipfilet in blokjes. Rooster de noten en leg ze even opzij. Verwarm in de oven de olie en bak de kipfilet gaar. Breng de helft van de kokosmelk aan de kook en maak op smaak met de kerriepoeder en zout. Roer de andere helft van de kokosmelk erdoor met ongeveer 80 ml water. Voeg de bonen toe en laat nog 5 a 7 minuten garen. Haal de pan van het vuur en roer de kipfilet en de noten erdoor. Breng op smaak met de kruiden.