Categorie├źn
Soepen

Goedgevulde kippensoep

Nodig: 2 kippenbouten of filet/ 2 wortels/1prei/1 ui/ halve zak erwten uit diepvries/ halve broccoli/ 1 laurierblad/ 2 takjes peterselie/ 1 blikje tomatenpuree/ 1 eetl mosterd/ 6 abrikozen gedroogd/ 1 laurierblad/ 1/2 cm gember/ 1,5 liter water/ 1 a 2 bouillonblokjes/ 3 jeneverbessen (potje AH) scheutje agavesiroop

Hoe maak je het: Snijd de wortel in plakken, de ui fijn, de broccoli in roosjes en de prei in ringen. Snijd de kip in stukjes en marineer met peper, zout, olijfolie en mosterd. Braad de stukjes kip bruin. Voeg de ui en prei toe, wanneer dit gaar is doe je er een scheutje agave siroop bij. Voeg water met de bouillon blokjes toe, doe de wortel, erwten, broccoli, laurierblad, jeneverbes en gember erbij. Laat alles koken tot het gaar is. Snijd de abrikozen in stukjes en voeg toe. Voeg de tomatenpuree, mosterd en de peterselie toe en verwarm alles goed.