Groene gazpacho

Nodig: 1 avocado/1/2 komkommer, geschild/ 500 milliliter groentebouillon, afgekoeld/ 100 milliliter olijfolie/ ½ theelepel komijn/ 1 selderijstengel, fijngehakt (inclusief blaadjes)/ ½ limoen (sap)/ 1 teentje knoflook, fijngehakt/ blaadjes van 2 takjes munt (+ iets extra voor de decoratie)/ 1 eetlepel (sushi of andere)azijn/eventueel: handvol verse spinazie, dan wordt je soep extra groen/ter decoratie: maiskorrels/ muntblaadjes/Pistachenootjes.

Hoe maak je het: Meng alle ingrediënten in de keukenmachine en mix net zolang totdat je een gladde soep hebt. Breng extra op smaak met peper en zout en voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Zet de gazpacho een paar uurtjes in de ijskast, gazpacho moet je namelijk goed koud serveren. Schenk de gazpacho in 4 schaaltjes en maak de schaaltjes op met een extra scheut olijfolie, blaadjes munt, gekruimelde pistachenootjes en maiskorrels.

Dit recept is afkomstig uit het boek Avocado van Colette Dike. 

Dit bericht is geplaatst in Soepen. Bookmark de permalink.