Groentetajine

voor 2 personen: 1 kleine courgette/ 1 rode paprika/ 1 ui/ 1 teentje knoflook/ 2 vleestomaten/ 20 gram rozijnen/ 175 gram kip/ 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)/ 1 mespunt kaneel/ 1 eetl olie/ peper zout kurkuma? 1 of 2 mandarijntjes (of perzik, abrikoos, of pruim)

Zo maak je het: Maak de courgette en paprika schoon en snijd in blokjes. Maak de ui en knoflook schoon en hak fijn. Was de tomaten en snijd in stukjes. Was de rozijnen. Schep alles door elkaar in een braadpan. Meng er de kip, peper, zout, koriander, kaneel, kurkuma en de olie door. Zet de pan op een klein vuur en laat het gerecht in circa 30 minuten gaar sudderen. Schep af en toe om. Lekker met rijst.

Wil je vegetarisch: vervang de kip door Quorn.

Dit bericht is geplaatst in Recepten. Bookmark de permalink.