Categorie├źn
Brood en koekjes

Havermout-rozijnenkoekjes

Nodig: 2 fris zoete appels (jazz) / 200 gr havermout / 50 gr rozijnen / 55 gr amandelschaafsel / 50 gr boter (kamertemperatuur) / klein beetje Keltisch zeezout / bakpapier

Hoe maak je het:  Verwarm de oven voor op 170 graden

Rasp de appels en meng met de havermout, rozijnen, 4/5 van het amandelschaafsel, de boter en het zout. Kneed het tot een samenhangend geheel. Rol met natte handen 12 balletjes en druk ze plat, leg ze op het bakpapier en bestrooi ze met het restant amandelschaafsel. Bak de koekjes in het midden van de oven in circa 30 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat afkoelen. Bewaar de koekjes in de koelkast in een doos die goed af te sluiten is. (max 3 dagen)