Hummus

400 gr kikkererwt uit pot of zak gespoeld en uitgelekt/ sap van een halve citroen/ 1 teentje knoflook/ 2 el tahin (sesampasta)/ 2 eetl olijfolie/ Keltisch zout en zo nodig water. (optioneel komijnpoeder).

Zo maak je het: Doe alles in de blender en blend tot een smeuïge massa, is de hummus te dik doe er dan wat water bij, is de hummus te droog doe er dan wat extra olie bij.

Variaties: rooster bijvoorbeeld eens wat wortels, bietjes met sesamzaad, sojabonen met munt of een rode paprika en mix die door de ‘gewone’ hummus. Dan krijg je een mooie dip met een roze, rode of oranje gloed.

Ui in dunne ringen snijden en die op het allerlaagste vuurtje heel langzaam glazig laten worden, daardoor wordt de ui extra zoet.

Smeer een aubergine in met olie, rooster ‘m in de oven en doe door de hummus, met een flinke theelepel paprikapoeder.

met avocado

Zo zijn er nog veel meer kruiden, specerijen en bladgroentes waarmee je kunt variëren. Basilicum, koriander, paprikapoeder, oregano, dragon, rucola, platte peterselie

 

Dit bericht is geplaatst in Hummus. Bookmark de permalink.