Categorieën
Recepten

Kip kerrie

Nodig: 150 gr sperziebonen/1 bloemkool /50 ongebrande,ongezouten cashew en pecannoten/250 ml kokosmelk/2 eetlepels kerriepoeder/1 kleine rode ui/ 1 teen knoflook/150 gr biologische kipfilet/3 eetlepels kruiden zoals bieslook.peterselie,koriander.

Hoe maak je het: snijd de sperziebonen in stukjes en de bloemkool in roosjes. Hak de ui en knoflook fijn. Snijd de kipfilet in blokjes. Rooster de noten in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin van kleur zijn. Leg de nootjes even weg. Verwarm in de koekenpan vervolgens een beetje olijfolie en bak hierin de kipfilet gaar.

Breng in een ruime pan de helft van de kokosmelk aan de kook en breng ze op smaak met de kerriepoeder en een halve theelepel zeezout. Roer even goed door, zodat alle klontjes weg zijn. Voeg dan de ui en knoflook toe en kook het geheel nog een minuut door. Roer de andere helft van de kokosmelk erdoor, samen met ongeveer 80 ml water. Voeg dan de groente toe en leg een deksel op de pan en kook de groente in 5  tot 7 minuten gaar maar nog steeds knapperig. Haal de pan van het vuur en roer de kipfilet en noten erdoor. Breng op smaak met de kruiden.