Categorie├źn
Recepten

Kipburgers met courgette en knolselderijfrites

nodig voor 4 personen: 1 knolselderij/ 8 el olijfolie/ 40 gram platte peterselie/ 8 sjalotten/ 2 kleine courgettes/ 2 kipfilets/ 4 tl kerriepoeder/ 6 eetl. mayonaise (zonder toegevoegde suikers) 2 tl sambal/ peper en zout.

Hoe maak je het: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de knolselderij en snijd in dunne frites van max. 1 cm dik. Verdeel ze over de bakplaat en besprenkel met olijfolie en zout. Bak de frites in 30 minuten goudgeel en gaar. Schep halverwege om. Snijd ondertussen de peterselie fijn, de sjalotten in ringen, de courgettes in plakken van een halve centimeter en de kipfilet in blokjes. Doe 2/3 van de peterselie, de helft van de sjalotjes, de helft van de courgette, de kip en de kerrie in de keukenmachine en maal fijn tot gehakt. Breng het gehakt op smaak met peper en zout en vorm er 4 burgers van. Verhit de olie in de pan en bak de burgers rondom bruin. (12 minuten) Voeg de laatste 4 minuten de resterende sjalotjes toe. Meng ondertussen de mayonaise en de sambal tot een saus besprenkel de rest van de courgettes met olie en gril ze in de grilpan. De saus is lekker op de burger.