Kleurrijke bloemkool met kikkererwt en kokosmelk

NodigĀ  voor 4 personen: 600 gr bloemkool/ 1 ui/ 2 teentjes knoflook/ 265 gr kikkererwten/ 400 gr tomatenblokjes/ 400 ml kokosmelk/ 2 flinke eetl gele currypasta/ sap van een halve limoen/ handje verse koriander/ peper en zout/olijolie.

Zo maak je het: snijd de bloemkool in roosjes en spoel de kikkererwten goed af en laat ze uitlekken. Pel en snipper de ui en knoflook en fruit aan in de olijfolie. Voeg de currypasta toe en bak even mee. Voeg de tomaat en kokosmelk toe en verwarm even mee. Voeg de bloemkool en kikkererwten toe en laat in ongeveer 15 minuten gaar worden, laat de bloemkool niet te zacht worden. Breng op smaak met peper en zout en de het sap van de halve limoen. Garneer met de verse koriander of peterselie.

Dit bericht is geplaatst in Groente recepten. Bookmark de permalink.