Categorie├źn
Salades

Knapperige kikkererwten uit de oven

Nodig: 1 zak kikkererwten/ 1 thl pimenton (gerookte paprika poeder) zout en peper/ 2 eetl olijfolie (traditioneel)

Voor de salade: 250 gram tomaten (tasty tom)/ 1/2 komkommer/ 1 groene paprika/ 1 rode ui/ 200 gram feta/ 2 handjes (Kalamata) olijven/ 1 handje verse munt/ 1 thl gedroogde oregano/ peper en zout/ scheut olijfollie (extra vierge)/ scheutje rodewijn azijn of andere azijn/ zout en peper.

Zo maak je het: Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de erwten af en leg ze op een beklede bakplaat, hussel om met de kruiden en de olijfolie (traditioneel). Bak ze in 30 minuten goudbruin en krokant. Snijd de tomaat, komkommer en paprika in stukken en de ui in ringetjes.  Doe alles in een schaal en giet er royaal olijfolie over en een beetje azijn. Bestrooi met peper, zout en oregano. Snijd de munt in reepjes en doe bij de kikkererwten. Snijd de feta in blokjes en strooi erover.