Knapperige muesli met noten en abrikozen

Nodig: ongeveer 350 gram havervlokken of 4 theekopjes/ 2 kopjes gemixte rauwe ongezouten noten/ 1/3 kopje sesamzaad/ 2/3 kopje zonnebloempitten/ 1 kopje kokosrasp/ 2 kopjes gedroogde abrikozen/ 2 thl kaneel/ 1/4 thl zeezout/ 4 flinke eetl kokosolie/ 6 el ahorn of agave siroop.

Hoe maak je het: verwarm de oven voor op 175 graden. Hak de noten grof en mix de droge ingredienten behalve de abrikozen door elkaar. Laat de kokosolie vloeibaar worden en vermeng met de siroop en giet over de muesli. Bedek een bakplaat met bakpapier en vet een beetje in met olijf of kokosolie. verspreid het mengsel over de bakplaat. Zet de klok op 35 minuten en schep de muesli iedere 5 minuten om. wanneer de muesli knapperig en goudbruin is haal je het mengsel uit de oven en laat het afkoelen. Wanneer het mengsel is afgekoeld kun je de fijngesneden abrikozen erdoor doen.

Dit bericht is geplaatst in Muesli. Bookmark de permalink.