Categorieën
Bami/nasi gerechten

Koolhydraat arme nasi

Nodig: 1 bloemkool/ 350 gr varkens of kippenvlees/ 150 gr speklap in reepjes/ 150 gr Noorse garnalen/ 2 uien/ 1 prei/ 200 gr taugé/ 1/2 bosje bladselderij/ 1/2 bosje koriander of ketoembar/ 1 thl gember of djahé/ 1 thl sambal/ scheutje ketjap/ 2 eetl trassi/1eetl pindakaas/4 eieren

Hoe maak je het: Maak de bloemkool schoon, snijd in roosjes en maal deze in een keukenmachine of met een staafmixer. Zet het vlees enkele uren in de marinade van olie, ketjap, sambal, knoflook, ketoembar en djahé. Was de prei en snijd in smalle ringen, snipper de uien, pluk de selderij blaadjes van de steel en snijd in reepjes, spoel de taugé. Bak het vlees in een pan met een klein beetje olie. Wanneer het gaar is haal je het vlees uit de pan en fruit de ui. als de ui begint te kleuren voeg je de sambal, knoflook en koriander toe. Voeg de prei toe en laat deze slinken. Doe de  taugé en selderij en de ketjap en pindakaas erbij. Doe het vlees weer in de pan. Schep de fijn gesneden bloemkool erbij en bak even mee. Voeg als laatste de garnalen toe.