Koude avocado soep met garnalen

Nodig voor 4 personen: 2 komkommers/ sap van 1 citroen/ 2 rijpe avocado’s / 1 eetl Griekse yoghurt/ snufje cayennepeper/ zeezout en peper/ 1 tomaat/ 1 kleine bosui/ garnalen.

Zo maak je het: Schil de komkommers, haal de pitten eruit, bewaar een stukje voor de garnering. Pureer de komkommer met 3/4 van de citroensap, 3/4 van de avocado samen met de yoghurt en cayennepeper in de blender.  Gebruik 1/4 van de avocado voor de garnering. (besprenkel het snijvlak met de overgebleven citroensap om bruin verkleuren tegen te gaan?). Breng op smaak met peper en zout en misschien wat extra citroensap. Is de soep bij opdienen nog te dik kun je wat extra water toevoegen.

Snijd de tomaat, rest van de komkommer, avocado en bosui fijn en roer er wat olijfolie, zout en peper door. Doe de soep op een bord, schep er wat van het mengsel op en verdeel de garnalen erover.

Dit bericht is geplaatst in Soepen, Vis. Bookmark de permalink.