Lauwwarme linzensalade

Dit is een prima recept om te variëren met bonen, bonen bevatten veel eiwit, ijzer, magnesium, vitamine B en antioxidanten. 

Nodig voor 4 personen: 400 gram rode linzen/ 1 ui/ 1 kruidnagel/ 1 stuk winterwortel/ 2 teentjes knoflook/ 1 laurierblaadje/ 6 takjes peterselie/ 1 takje tijm/ zout en peper/ 150 gram bacon reepjes/ 1 theelepel Dijon mosterd (of andere mosterd) 2 eetlepels wijnazijn/ 4 eetlepels olijfolie/ 1 eetlepel walnootolie/ enkele sprieten bieslook.

Hoe maak je het: was de linzen en doe ze in een pan met een laagje water zodat ze net bedekt zijn. Pel de ui en steek hierin de kruidnagel. Schil of schrap het stuk wortel en pel de knoflook. Voeg de ui samen met knoflook, laurier, ongeveer 3 takjes peterselie en de tijm aan de pan toe. Breng het geheel aan de kook. Laat de linzen in circa 20 minuten gaar koken. Pel en snipper de beide sjalotten en 1 gepelde knoflook teen. Bak de spekblokjes zacht uit. Fruit kort mee Meng mosterd en azijn en roer hier bede oliesoorten door. Knip de helft van de bieslook hierboven klein en roer er de sjalot snippers en knoflook door. Hak de resterende petrerselie fijn. Giet de linzen af en verwijder de ui en kruiden. Laat kort uitdampen en meng dan met de dressing. Schep de spekblokjes uit de pan en verdeel over de salade. bestrooi met de rest van de bieslook en peterselie.

Dit bericht is geplaatst in Salades. Bookmark de permalink.