Categorieën
Brood en koekjes

Lijnzaadcrackers

  Nodig: 150 gram gebroken lijnzaad/ 30 gram sesamzaad/ 60 gram zonnebloempitten/     60 gram pompoenpitten/ 200 ml water/ 1 theelepel Keltisch zeezout of himalayazout.

Zo maak je het: 

Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een grote kom. Voeg het water toe en schep alles door elkaar. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op de plaat. Verdeel het beslag over het bakpapier, leg er een tweede vel bakpapier bovenop e rol met een deegroller uit tot een gelijkmatige laag. (3 a 4 mm). Schuif de bakplaat in de oven en bak 25 minuten. Haal de bakplaat uit de oven en snijd met een pizzaroller (of met een scherp mes) de crackers in crackerformaat. Haal de crackers voorzichtig van het bakpapier af (de onderkant is nog licht vochtig en plakt een beetje) en draai ze om en bak de crackers nogmaals 25 minuten op 180 graden. Blijf er de laatste 10 minuten even bij om in de gaten te houden of ze niet te donker worden. Laat de crackers op een rooster afkoelen