Categorieën
Lunch

Lunch ideeën

Roggebrood met zachte geitenkaas, fruit en noten:  Beleg het roggebrood met geitenkaas en verdeel het fruit (naar keuze) erover. Hak 1 eetl noten en verdeel deze over het fruit.

Cracker met pesto, tomaat en kaas: smeer de pesto rijkelijk op de cracker en beleg deze vervolgens met rucola, geitenkaas en plakjes tomaat.

Cracker met avocado, rucola en rosbief: Besmeer de cracker met een beetje mosterd en beleg de cracker met een halve avocado, leg hierop de rucola en verdeel de rosbief. Maak op smaak met peper en zout.

Geroosterde boterham met kruidenkaas, komkommer en gerookte zalm: Meng peterselie, basilicum en bieslook door de roomkaas. Maak op smaak met peper en zout. Rooster de boterham en bestrijk deze met de kruidenkaas. Leg de zalm erop en garneer met bosui. Leg de plakjes komkommer erbij op het bord.

Rode kidneybonenspread: Laat een blikje kidneybonen uitlekken en pureer in de keukenmachine samen met knoflook, klein uitje, en 1 eetlepel notenpasta. (goed pureren zodat het luchtig wordt) breng op smaak met peper en zout en een beetje citroensap.

Kruidendip met geitenkaas: snijd bieslook, peterselie, selderij, rozemarijn, tijm, oregano, basilicum fijn of gebruik gedroogde kruiden. Meng dit met een scheutje olijfolie. (om het smeuiiger te maken kun je een scheutje (plantaardige) melk toevoegen. Voeg de geitenkaas toe en breng op smaak met peper en zout.