Categorieën
Vegetarisch

Maaltijdsoep met krokante tortilla repen

Nodig voor 2 personen: 1 blik kidneybonen (uitlekgewicht circa 250 gr)/ 1 rode ui/ 1 teentje knoflook/ 1 kleine rode peper/ 400 gr Mexicaanse roerbakgroente/ 2 wraptortilla’s/ 1 eetlepel Mexicaanse kruiden/ ½ groentebouillontablet/ 1 el olie

Zo maak je het: Kidneybonen laten uitlekken en afspoelen. De ui en het pepertje schoonmaken en klein snijden. Fruit de ui in de olie glazig. Pers er het teentje knoflook boven uit en bak het pepertje mee. Bak hierna de Mexicaanse groenten en Mexicaanse kruiden kort mee. Giet er 400 ml water bij en roer de kidneybonen en de halve bouillontablet erdoor. Breng het geheel aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes doorkoken. Verwarm in de tussentijd een droge koekenpan en bak hierin de wraptortilla’s knapperig. Snijd ze hierna in repen en serveer ze bij de soep.