Categorieën
Bami/nasi gerechten

Mihoen met andijvie, gebakken zalm en limoen

Nodig: 250 gram mihoen/ 300 gr zalmfilet/1 el shichimi togarschi (kruiden van Johny de Boer) 1 schoongeboende limoen/ 350 gr asperges/ 1 el gember (of sushi gember)/ 1 el olijfolie of kokosolie/ 3 el sojasaus/ 400 gram gesneden andijvie.

Zo maak je het: Bereid de mihoen volgens de verpakking, spoel af en laat uitlekken. Bestrooi de zalm met de kruiden en bak ze in boter in 8 minuten op middelhoog vuur bijna gaar. Laat afgedekt onder aluminium folie 5 min. rusten. Pers de limoen voor de helft uit en  snijd de andere helft in plakjes.  Maak de asperges schoon (diepvries asperges mag ook) en snijd ze in stukken van 2 cm. Snijd de gember fijn. Verhit olijfolie of kokosolie in de wok en bak de asperges 3 minuten. Voeg de gember en sojasaus en andijvie toe en bak 2 minuten mee. Voeg de mihoen toe en bak al omscheppend 2 minuten mee. Breng op smaak met de limoensap en verdeel de limoenplakjes over de mihoen. Breek de zalm in stukken.

De shichimi kruiden zijn ook lekker bij roerbakgroenten met kip