Mihoen met andijvie, gebakken zalm en limoen

Nodig: 250 gram mihoen/ 300 gr zalmfilet/1 el shichimi togarschi (kruiden van Johny de Boer) 1 schoongeboende limoen/ 350 gr asperges/ 1 el gember (of sushi gember)/ 1 el olijfolie of kokosolie/ 3 el sojasaus/ 400 gram gesneden andijvie.

Zo maak je het: Bereid de mihoen volgens de verpakking, spoel af en laat uitlekken. Bestrooi de zalm met de kruiden en bak ze in boter in 8 minuten op middelhoog vuur bijna gaar. Laat afgedekt onder aluminium folie 5 min. rusten. Pers de limoen voor de helft uit en  snijd de andere helft in plakjes.  Maak de asperges schoon (diepvries asperges mag ook) en snijd ze in stukken van 2 cm. Snijd de gember fijn. Verhit olijfolie of kokosolie in de wok en bak de asperges 3 minuten. Voeg de gember en sojasaus en andijvie toe en bak 2 minuten mee. Voeg de mihoen toe en bak al omscheppend 2 minuten mee. Breng op smaak met de limoensap en verdeel de limoenplakjes over de mihoen. Breek de zalm in stukken.

De shichimi kruiden zijn ook lekker bij roerbakgroenten met kip

Dit bericht is geplaatst in Bami/nasi gerechten. Bookmark de permalink.