Minestronesoep

Nodig: 1 fijngesneden ui/ 2 in stukken gesneden bleekselderij/ 1 in stukken gesneden wortel/ 150 gr gebroken sperziebonen/ 1 courgette in blokjes/ 1 in blokjes gesneden aardappel/ 2 in stukken gesneden grote tomaten/ 200 gr witte bonen (mag uit pak) 1,2 liter water/ 3 eetlepels olijfolie/ peper en zout/ 2 blokjes (vegetarische) kruidenblokjes/ handje basilicum/ 90 gr gedroogde spaghetti/ Parmezaanse kaas.

Zo maak je het:  fruit de ui, wortel en selderij 5 tot 7 minuten in de olijfolie. Doe daar de maak je het:aardappel, sperziebonen en courgette bij en roerbak dit nog 3 minuten. Voeg de bonen en tomaten toe en bak het geheel nog 3 minuten. voeg het water en de kruidenblokjes toe en maak op smaak met peper, zout, basilicum en Parmezaanse kaas. Laat de soep pruttelen tot alles gaar is. Voeg als laatste de spaghetti toe.

Dit bericht is geplaatst in Soepen. Bookmark de permalink.