Ontbijt muffins met appel en kaneel

Nodig: 125 gram havermout/1 banaan/2 eieren/150 ml (amandel) melk 2 tl kaneel/     75 gram rozijnen/3 appels/40 gram amandelen/40 gram walnoten

Hoe maak je het: Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de havermout, banaan, eieren, melk, kaneel en rozijnen samen met 1 schoongemaakte appel in de keukenmachine/staafmixer (of met de hand.) Hak de noten grof of maak ze klein in de vijzel. Schil de andere twee appels en verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Roer de noten en appelstukjes door het beslag en schep dit in 6 tot 8 muffin vormpjes. (in een cakevorm kan ook) Bak de muffins 30 minuten in de oven.

Deze muffins zijn ook lekker als traktatie bij de koffie of thee.

Dit bericht is geplaatst in Brood en koekjes, Ontbijt. Bookmark de permalink.