Categorieën
Recepten

Ovenschotel met rode kool

Dit is een recept waarbij je veel groente binnen krijgt en weinig koolhydraten. 

Nodig: 1 rode kool (of pak uit diepvries of glazen pot) 1 knolselderij/3 vastkokende aardappels/1 ui/2 appels/500 gr rundergehakt/melk/gemalen komijn of koriander/peper en zout/olijfolie.

Hoe maak je het: Kook de aardappels en de geschilde knolselderie tot ze gaar zijn. Kook de rode kool (of warm ze op) en giet af. Snijd de ui en fruit deze in olijfolie. kruid het gehakt bijvoorbeeld met Verstegen gehakt kruiden wat komijnzaad en eventueel wat koriander. Bak het gehakt rul. Giet de aardappelen af en bewaar het vocht, Stamp de gekookte aardappel en knolselderie en maak het smeuïg met het vocht en een klontje roomboter. Schil de appels en snijd in blokjes. Doe een laagje gehakt, rode kool, appeltjes en de ui in de ovenschaal en dek af met de aardappelpuree. Zet de schaal ongeveer een half uur in de oven op 180 graden.