Ovenschotel met zalm, spinazie en zoete aardappel

Nodig voor 2 personen: 500 gram zoete aardappel/300 gram zalmfilet/ 1 rode ui/ 300 gram spinazie/ 150 ml kokosmelk/ 1 ei/ 1 eetlepel kokos of olijfolie

Hoe maak je het: Maak de zoete aardappel schoon en snijd deze in dunne plakken (max. 0,5 cm). Breng water aan de kook en kook de aardappel in 3 minuten gaar en giet af. Verwarm de oven voor op 180 graden. Wok de spinazie gaar, doe over in een vergiet en knijp het water eruit. Maak de ui schoon en snijd in halve ringen. Bak de ui glazig in de olijfolie of kokosvet. Snijd de zalm in stukken. Doe kokosmelk, het ei en peper en zout in een kom en klop los. Doe de helft van de zoete aardappel in een ingevette ovenschaal. Leg hierop de ui, zalm, spinazie en dek af met de resterende zoete aardappel. Giet het kokosmengsel erover. Bak de schotel 20 tot 30 minuten in de oven.

Dit bericht is geplaatst in Vis. Bookmark de permalink.