Categorie├źn
Vis

Ovenschotel met zalm

Nodig: 500 gram zoete aardappel/ 300 gram zalmfilet/ 1 rode ui/ 300 gram spinazie/ 150 ml kokosmelk/ 1 ei/ 1 theel kokosolie/ zout en peper.

Hoe maak je het: Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de zoete aardappel schoon en snijd in plakken van maximaal een halve centimeter dik. Breng water aan de kook en kook de zoete aardappel in 3 minuten gaar. Giet af. Verhit in een wok de kokosolie en wok de spinazie gaar. Druk het overtollige water eruit in een vergiet. Maak de rode ui schoon en snijd in ringen. Verhit kokosolie in de pan en fruit de ui. Snijd de zalm in kleine stukken. Doe kokosmelk, ei, zout en peper in een schaal en klop dit los. Leg de helft van de aardappelen in een ingevette ovenschaal, leg de ui, zalm en spinazie erop en dek af met de andere helft van de zoete aardappelen. Giet de kokosmelk erover en plaats 20 tot 30 minuten in de oven.