Pannenkoeken met bessencompote

nodig: 60 gr boekweitmeel/60 gr amandelmeel/2 eieren/150 ml (amandel)melk/1 thl baking soda/snufje zout/60 gr blauwe bessen/1/2 theel stevia, wat kokosbloesemsuiker of honing/1 eetl water/olijfolie.

Zo maak je het!

Meng het boekweit meel met het amandelmeel en een snufje zout in een kom, voeg één voor één de eieren toe en meng het geheel door elkaar. Voeg de melk toe en roer tot een egaal beslag. Voeg op het laatste moment de baking soda toe.

Zet de pan op een middelhoog vuur met wat olijfolie, giet 3 hoopjes beslag in de pan en bak ze aan beide kanten lichtbruin. Als er belletjes ontstaan aan de bovenzijde kun je de pannenkoek omkeren. Zet een steelpan op het vuur en doe daar de blauwe bessen in met 1 eetlepel water, laat dit op een zacht vuur in ongeveer 10 minuten zacht worden. Breng de bessen compote op smaak met wat stevia, kokosbloesemsuiker of iets honing.

Serveer de pannenkoek met de bessencompote.

Dit bericht is geplaatst in Lunch. Bookmark de permalink.