Pastinaak soep

Nodig: 1 ui, 1 teentje knoflook/ 6 kleine pastinaken/Scheut olijfolie/ 1 flinke th kerriepoeder/1,5 l kippenbouillon / 200gr cream fraíche/ Zout en peper naar smaak /100 gr Hollandse garnalen, gekookt en gepeld of een ander soort vis bijv. gerookte zalm.

Zo maak je het:

Maak de ui en knoflook schoon en schil de pastinaken. Snijd de groentes in stukken.Verwarm de olijfolie in een ruime (soep)pan en bak de groentes op hoog vuur aan, zodat ze een beetje bruin worden. Voeg het kerrie poeder en de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat het mengsel zachtjes doorkoken tot de groentes gaar zijn. Dit duurt ongeveer een half uur. Haal de pan van het vuur en mix de inhoud met de staafmixer tot een zacht en glad geheel. Voeg de crème fraîche toe en laat deze even mee warmen op een laag vuur. (laat de soep niet meer koken). Proef of er nog zout en peper bij mag. Schep de soep in verwarmde borden of kommen en garneer elke portie met wat garnalen of ander soort vis.

Dit bericht is geplaatst in Soepen. Bookmark de permalink.