Categorie├źn
Brood en koekjes

pompoen cake

Nodig; 400 gram pompoen blokjes/ 150 ml kokosroom/ 4 eieren/ 1 thl vanille extract (dr Oetker)/ 50 gr honing of agave siroop/ 60 gram kokosolie (gesmolten)/ 80 gr kokosmeel/ 1 thl wijsteenbakpoeder/ 1 flinke eetl kaneel of speculaaskruiden/ snufje Keltisch zeezout/ handje pompoenpitten of amandelen.

Zo maak je het:  kook de pompoen ongeveer 10 minuten. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakeblik in of leg er bakpapier in. Giet de pompoen af en laat droog stomen. Stamp of pureer de pompoen samen met de kokosroom tot een gladde puree. Mix de eieren met de vanille extract, agave siroop of honing en kokosolie luchtig. Voeg de pompoenpuree toe en meng goed. Voeg het kokosmeel en wijnsteenbakpoeder, speculaaskruiden en zout toe. Meng tot een mooi beslag. Schep het beslag in de cakevorm. Strooi wat pompoenpitten over het beslag en bak de cake in 50 a 55 minuten gaar. Laat de cake goed afkoelen voor je hem aansnijdt.