Pompoen gevuld met quinoa (kienwa)

Nodig: 2 fles pompoenen/ 150 gram quinoa/100 gram sugar snaps/ 200 gram roquefort/ 300 gram gemengde paddenstoelen/ 1 Spaanse peper/ 1 rode paprika/ 1 rode ui/ sap van 1 limoen/kokosolie/ 1/2 bosje peterselie/ op smaak brengen met peper, zout, truffel of notenolie en zoute ketjap.

Hoe maak je het: Verhit de oven voor op 200 graden. Snijd de boven en onderkant van de pompoenen af, halveer de pompoenen en verwijder de pitten en draden. Besprenkel de pompoen met kokosolie en bak de pompoenen in 30 minuten in een ovenschaal met de uitgeholde kant naar boven.

Voor de vulling: kook de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking gaar. Blancheer de sugar snaps beetgaar, snipper de ui en peterselie, snij de paprika in kleine blokjes en snij de paddenstoelen in plakjes. Bak dit mengsel in ongeveer 2 minuten gaar. Blus de paddenstoelen, ui, paprika, peterselie af met zoute ketjap. Doe alles in een grote kom en breng op smaak met de limoensap, peper en zout. Als de pompoen gaar is vul je de pompoen met het mengsel. Snij de Spaanse peper in dunne ringen en verdeel deze samen met de roquefort over de schotel. Gratineer de pompoen 2 minuten op 200 graden. Als laatste besprenkelen met de truffel of notenolie.

Dit bericht is geplaatst in Quinoa en Chiazaad gerechten. Bookmark de permalink.