Pompoen hummus met komijnzaad.

Nodig: halve fles pompoen/ 200 gr voorgekookte kikkererwten/2 teentjes knoflook/ 2 el tahin (sesampasta)/ sap van een halve citroen/ 1/2 thl Keltisch zeezout/ 1/2 thl komijnzaad (gemalen) 2 el olijfolie/ pompoenpitten voor de garnering.

Zo maak je het: Snijd de pompoen doormidden en leg deze met de snijkant op een met bakpapier bekleed ovenrooster. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak vervolgens de pompoen gaar in ongeveer 30 minuten. (De schil zal bruin kleuren, dat is niet erg). Schep het zachte vlees uit de schil, neem ongeveer de helft en pureer dit samen met de andere  ingredienten tot een gladde massa.  Voeg naar wens wat water toe of wat extra olijfolie tot de pompoen hummus de gewenste dikte heeft. Serveer de hummus met wat pompoenpitten.

Lekker op: een broodje of cracker met gegrilde groente. lekker met worteltjes of andere rauwkost. Als spread op een wrap. Op stokbrood.

Dit bericht is geplaatst in Hummus. Bookmark de permalink.