Pompoensoep met appel

Nodig: 500 gram pompoen/1 teentje knoflook/3 dl groentebouillon/1 ui/150 gram gerookte tofu/1 bosui of stukje prei/1 appel/1 eetlepel olijfolie/2 theelepels gemberpoeder/1 dl appelsap/1 klein blikje zwarte bonen (uitlek gewicht ca. 200 gram)

Zo maak je het: Was het stuk pompoen en verwijder de draden en pitten. Snijd de pompoen in stukken. Snijd het teentje knoflook klein. Kook de pompoen met de knoflook in de groentebouillon in circa. 15 minuten gaar. Maak de ui schoon en snijd hem klein. Snijd de tofu in blokjes. Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen. Schil de appel en snijd hem in blokjes. Fruit de ui in de margarine glazig. Bak de tofu mee bruin. Voeg de blokjes appel, het gemberpoeder en wat peper toe. Pureer de gare pompoen in de keukenmachine of met een staafmixer. Voeg het appelsap en de zwarte bonen toe en breng de soep weer aan de kook. Schep het appel-tofu mengsel door de soep. Garneer met de ringetjes bosui.

Dit bericht is geplaatst in Soepen. Bookmark de permalink.