Pompoensoep met gebakken appel

Nodig voor 4-6 personen: 1 teentje knoflook/ 2 uien/ 200 gr (zoete) aardappel/ 1 kg pompoen/ 4 el olijfolie/ 1 tl kaneel/ ½ tl nootmuskaat of foelie/ 1,5 liter groentebouillon/ 1 citroen/ 3 friszure appels/ 50 gr boter

Hoe maak je het:  Verwarm de over voor op 200 graden. Maak de ui en knoflook schoon en snijd deze samen met de geschilde aardappelen in stukken. Snijd de pompoen in stukken en verwijder de zaadlijsten.

Leg de aardappelen en pompoenstukken op een grote bakplaat, besprenkel het geheel met olijfolie, kaneel, nootmuskaat en versgemalen peper en zout naar smaak.

Rooster de groenten in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 30 tot 40 minuten gaar (roosteren in de oven geeft een vollere smaak). Laat het hierna even afkoelen.

Pureer de groenten in een kookpan samen met de groentebouillon tot een mooie gebonden soep. Voeg een stukje citroenschil toe en laat het mee warmen.

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appel in partjes. Verwarm wat olie in een koekenpan, bak eerst de ui met knoflook goudbruin en voeg dan de appel toe samen met boter. Bak het geheel op hoog vuur heel kort zodat de appel iets kleurt. Breng de pompoensoep verder op smaak met versgemalen peper en zout. Serveer de soep in kommen en schep er de gebakken appel in met eventueel nog wat citroenrasp.

 

Dit bericht is geplaatst in Vegetarisch. Bookmark de permalink.